BK Trail Politie

Tijdens de Corona quarantaine zijn héél wat mensen beginnen hardlopen... En er wordt gewerkt aan de geleidelijke heropstart van sportevenementen. Wat levert deze optelsom ons dan op? Dat wij méér en méér beginnen te geloven in de nieuwe datum.

De organisatie van de wedstrijd zal er anders uitzien en vraagt nogal wat van jullie als deelnemer en van ons als evenementorganisator. Wij zetten ons daarom in om de Blaarmeersentrail op een verantwoorde en veilige manier te organiseren Uitgangspunt is dat de veiligheid en gezondheid van iedere deelnemer, vrijwilliger en betrokkene voorop staat. Wij zullen hoe dan ook handelen conform de opgelegde maatregelen.


Veiligheid-en hygiëneregels voor iedereen:

  • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop
  • Hou voldoende afstand van mekaar
  • Was of desinfecteer jouw handen net voor de aankomst in de start- en aankomstzone
  • Analyseer zelf jouw risico om te bepalen of jij je in groepen in de openbare ruimte kan begeven. Raadpleeg desnoods jouw huisarts!
  • We hopen op jullie begrip dat er geen sporttasbewaring kan georganiseerd worden
  • Breng je zelf jouw bevoorrading mee, zorg dan voor een duidelijk label


Op het moment dat we de toestemming krijgen van de (lokale) overheden, gaan de voorinschrijvingen onmiddellijk terug open!!!


=> Hou er wel rekening mee dat onderstaande info niet meer up-to-date is en ten gepaste tijde zal worden geactualiseerd...
Organisatie
Koninklijke Gentse Politie Atletiekclub


Timing BK Politie:
Gezamenlijke start voor allen:

14u30: BK Team Challenge (relays) - 18 KM
14u30: BK Sprinttrail - 6KM (individueel)
==> Beiden zijn perfect combineerbeer (zie verder)

Locatie
Recreatiedomein Blaarmeersen Gent – Strandlaan 24 9000 Gent

Parkeren
Ruime parkeerfaciliteiten in het recreatiedomein zelf, onder andere aan het wielercentrum Eddy Merckx.

Onthaal en registratie
De teamkapiteins en de individuele deelnemers melden zich tussen 12u30 en 14u00 in de inkomhal van 'Le Beach House'. Hier worden de  startnummers overhandigd.

ONLINE-VOORINSCHRIJVINGEN!
25 Euro/team of 10 Euro/individuele deelnemer.
Daginschrijving voor individuele deelnemers mogelijk aan 12 Euro/deelnemer. Teams aan 30€/team. Hou alvast jullie SSD GPI-nummer klaar bij de inschrijving!
Je hoeft jouw e-ticket niet mee te brengen naar de inschrijvingstafel.

Het parcours
Een zeer gevarieerde én pittige track van 3KM doorheen de ‘groene looplong van Gent’, met telkens een passage over de 'Stairway to Heaven'…

Team Challenge
Een ideale kans om aan teambuilding te doen. Estafetteteams, bestaande uit maximum 6 leden, leggen na mekaar een rondje af van 3 KM. Je beslist zelf hoeveel rondjes je voor je rekening wil nemen.
Politieteam = minstens 2 leden maken deel uit van de geïntegreerde politie. Je kan dus jouw politieploeg verder uitbreiden met vrienden, familie, …

Individueel
De afstand voor het BK Sprinttrail is 6 KM: 2 pittige rondes van 3 KM. Met deze lichtere versie van de Blaarmeersentrail hopen we jullie enthousiasme aan te wakkeren voor het steeds populairder wordende trailrunning.
=>Als individuele deelnemer kan je ook gerust ook bij een team aansluiten! Jouw eerste ronde(s) tellen dan ook voor het resultaat van het estafetteteam waar je deel van uitmaakt.

Start, aankomst en wisselzone
zijn op het strand gesitueerd, ter hoogte van Le Beach House. Het parcours is zodanig georiënteerd dat je onderweg en op het wisselpunt aangemoedigd kan worden door supporters en medelopers.

Startschot om 14.30 uur. De aflossingsbox is enkel toegankelijk voor deelnemers tijdens hun passage. De aflossende deelnemers wachten hun loper op voorbij het einde van de aflossingsbox.

Elektronische tijdopname verzorgd door SQM time 'Sports Quality Time Measuring'

Eendagsverzekering inbegrepen

Kleed- en douchemogelijkheid in het strandgebouw (vlakbij de start en aankomst).

Sporttasbewaring - In de inkomhal van het strandgebouw is eveneens onze gratis sporttasbewaring gevestigd.

GOODIEPACK
Bij afgifte het startnummer (chip), ontvangen de individuele deelnemers hier een goodiepakket. Voor de teamkapiteins... kom met jouw voltallige team naar de sporttasbewaring. Na afgifte van de estafettestok met chip ontvangen jullie niet alleen een goodiepakket, maar eveneens een stempel om te gaan aanschuiven aan een van de FOODTRUCKS!!! Natuurlijk geldt dit ook voor alle individuele deelnemers.


Medaille-uitreiking
Zo snel mogelijk na aankomst van de laatste loper(s) op het strand
Categorieën BK Team Challenge:
  1. Damesteams
  2. Gemengde teams
  3. Herenteams

Categorieën dames BK individueel:
  1. Dames -40
  2. Dames +40
  3. Dames +50

Categorieën heren BK individueel:
  1. Heren -40
  2. Heren +40
  3. Heren +50

Goede doel
De opbrengst van de Blaarmeersentrail gaat integraal naar de vzw Kruiskenshoeve en vzw Zwerfgoed. Deze time-outprojecten bieden kwetsbare jongeren de ruimte en de plaats om tot rust te komen en er even uit te zijn. De verandering van omgeving, het leven en het werken kunnen hun perspectief veranderen en een positieve aanvulling vormen op de hulpverlening die ze krijgen. Dankzij jullie deelname konden wij dit jaar liefst 1600 € overmaken aan de coördinatoren van beide time-outprojecten, Robert Accoe en Pieter Baert.